Serveringsbestik
Serveringsbestik - uundværlige serveringsredskaber
Hvad er serveringsbestik?
Serveringsbestik er en type serveringsredskaber, der bruges til servering af mad, normalt ved spisebordet. Disse bestik er ofte fremstillet af kvalitetsmaterialer som rustfrit stål, træ eller plast, og de kan være kunstnerisk udformet, så de passer godt sammen med andet service som spisebestik, serveringsskåle eller glas.
Der findes forskellige typer serveringsbestik, og du kan finde mange af dem på hjemmesiden Kulina. De omfatter:
- Serveringssæt til salat: Hvis du vil blande og servere din salat på en elegant måde, har du helt sikkert brug for et salat serveringssæt eller en salattang. Salatsæt består af en salatske og en salatgaffel. Salatskeer giver mere kontrol og et større overfladeareal end almindelige skeer.
- Serveringsgafler: Serveringsgafler med langt skaft, der bruges til at servere kød eller grøntsager.
- Suppe- og sovseskeer: Dekorative suppeskeer og sov seskeer, der bruges til servering af sovs eller andre flydende saucer. Serveringsskeer med store, runde kopper er også perfekte til at servere gryderetter, grøntsager og ris.
- Kagespader - kagespader er nyttige redskaber til servering af kage, men også lasagne eller focaccia
Hvad er forskellen på køkkenredskaber og serveringsbestik?
Køkkenredskaber er nogle gange meget lig serveringsredskaber. Køkkenskeer kan f.eks. bruges både til madlavning og servering. Men der er store forskelle mellem disse to typer redskaber, og de er:
- køkkenredskaber skal være sikre for gryder og pander, de må ikke ridse deres non-stick overflader og skal derfor være lavet af materialer, der ikke ridser, men samtidig er varmebestandige. Køkkenredskaber er derfor meget ofte lavet af træ, silikone eller plast.
- serveringsbestik bruges derimod i spisestuen, og det ledsager vores middagsservice, glas og spisebestik. Det er en del af borddækningen. Af denne grund er den ofte ret dekorativ og normalt lavet af rustfrit stål.
Hvordan kan jeg pleje og vedligeholde mit serveringsbestik?
Korrekt rengøring, opbevaring og håndtering er alt sammen en del af vedligeholdelsen af dit serveringsbestik. Dit serveringsbestik skal vaskes i hånden med mildt opvaskemiddel og varmt vand efter hver brug og derefter tørres med det samme. Opbevar dit serveringsbestik på et rent og tørt sted, væk fra vand og støv.
På grund af kontakt med luft eller madens syrer kan dit serveringsbestik med tiden blive anløbent eller misfarvet. Du kan fjerne dette ved at rengøre dem med en sølvpudsemiddel eller et ikke-slibende metalrengøringsmiddel efter producentens anvisninger.