Skærebrætter

5 items total

Et skærebræt - en af køkkenets nødvendigheder

Hvad er formålet med et skærebræt?

Et skærebræt, også kaldet et hakkebræt, er et af de grundlæggende køkkenredskaber, der bruges som en sikker overflade til at skære, hakke eller snitte mad. Brættet bruges også til at overføre skiveskåret mad fra komfuret til en gryde eller skål, og nogle gange til at servere snacks til bordet.(læs voreskomplette indkøbsguide, hvis du vil se, hvilke 10 køkkenelementer, der er værd at investere i).

Hvilke typer materialer bruges til skærebrætter?

Træ og plast er de mest almindelige materialer, der bruges til skærebrætter. Nogle gange kan man også støde på skærebrætter af glas, som er lette at rengøre, men ikke sikre for knivenes blade.

En alt for slibende overflade har potentiale til at sløve en knivsæg på grund af dens skrøbelige struktur. Et godt skærebræt skal være blødt, hygiejnisk og ikke-slibende, men det må ikke være meget sart eller kunne gå i stykker.

  • Træ

Træskærebrætter har nogle store fordele i forhold til plastikbrætter. De er selvhelende, hvilket gør dem til langtidsholdbart køkkentilbehør. Derudover er træ og især hårdttræ (som ahorn eller akacie) finkornet, og kapillærvirkningen af disse korn trækker væske ned, hvilket fanger bakterierne - som dræbes, når brættet tørrer efter rengøring. På grund af materialets antiseptiske egenskaber bruges træ også til fremstilling af ostebrætter.

  • Bambus

Bambus er teknisk set et græs, men deler mange kvaliteter med træ, bl.a. at det er stærkt, holdbart og antimikrobielt. Bambusskærebrætter har naturlige antimikrobielle egenskaber, der dræber bakterier, selv dem, der trænger ind i overfladen, så hvis du kan lide udseendet af et bambusskærebræt, er det sikkert at give dem en chance.

  • Plast

I modsætning til træ kan plastplader vaskes med mere slibende rengøringsmidler eller i opvaskemaskine uden at beskadige pladen eller lade midlerne blive siddende og efterfølgende kontaminere maden.

De fleste polyethylen-plastbrætter med høj densitet er også sikre for dine knive, selvom et plastskærebræt ikke bør bruges med en savtakket kniv, da det kan forkorte produktets levetid betydeligt.

Hvad skal du overveje, når du vælger et skærebræt til dit køkken?

Når du vælger skærebrætter til dit køkken, skal du huske, at du har brug for mere end ét skærebræt. Ideelt set bør du have et separat skærebræt til kød, fisk, brød og grøntsager. Når du vælger produkt, skal du tage følgende i betragtning:

  • er skærebrættet sikkert for dine knive?
  • har det antibakterielle egenskaber?
  • tåler den opvaskemaskine?
  • hvor længe holder det?
  • vil du kunne bruge begge sider af skærebrættet?
  • har den et stativ / kan du hænge den op?
  • har den nogle særlige egenskaber, der ville være nyttige (hævede kanter, kanter med håndtag til et fast greb, drænrille)?
  • er den foldbar?

Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantiaog Blomus er blot nogle få af de mærker, vi har på Kulina. De fås i forskellige farver, størrelser og stilarter, og du vil helt sikkert kunne matche dem til stilen i dit køkken.

På Kulina tilbyder vi også ostebrætter og tapasbrætter.