odpocet
6 dage
5 timer
9 minutter
16 sekunder

Skæreknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
37 varer i alt
Tomatkniv 11 cm, lyserød, Victorinox
55 kr
VN67836L115
210952 nuz na zeleninu alpha oak 9 cm hneda gude solingen
687 kr
GUDEE70109
Tomatkniv 11 cm, gul, Victorinox
55 kr
VN67836L118
Grøntsagskniv PERFORMER 9 cm, Wüsthof
1 390 kr
WU1061200409
Grøntsagskniv 10 cm, lyserød, Victorinox
55 kr
VN67706L115
Skælkniv UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger
468 kr
DNGRSXLKHP5U
Grøntsagskniv 10 cm, appelsin, Victorinox
55 kr
VN67706L119
Tomatkniv 11 cm, sort, Victorinox
55 kr
VN67833
Grøntsagskniv CLASSIC COLOUR 9 cm, smagfuld sumak, Wüsthof WU1061702509
Skælkniv 1905 9 cm, F.Dick
460 kr
FDCK8194709
Grøntsagskniv 10 cm, rød, Victorinox
55 kr
VN67701
Skærekniv CARBON FRAGMENT 11 cm, sort, Dellinger
616 kr
DNGRH137P
Skærekniv SAMURAI 10 cm, Dellinger
306 kr
DNGRSXLKHP35
Grøntsagskniv TWIN 7 cm, Zwilling
92 kr
ZW38041070
Grøntsagskniv TWIN GRIP 8 cm, lyserød, Zwilling
84 kr
ZW38190080
211015 nuz na zeleninu alpha pom 9 cm cerna gude solingen
531 kr
GUDE170109
Grøntsagskniv CLASSIC LINE, WMF
216 kr
WM1874516030
Grøntsagskniv GRAND GOURMET PC, WMF
542 kr
WM1889466032
Grøntsagskniv GOURMET 10 cm, Wüsthof
203 kr
WU4060
Grøntsagskniv GOURMET 8 cm, Wüsthof
163 kr
WU1035048108
67 kr
ZW38070120
Grøntsagskniv CLASSIC COLOUR 9 cm, lyserød himalayasalt, Wüsthof WU1061702409
Skærekniv CRAFTER 14 cm, Wüsthof
1 227 kr
WU1010801614
Up
Flere produkter

Parringskniv - dit bedste værktøj til frugt og grønt

Hvad er en skrællekniv?

En skrællekniv er en lille, alsidig kniv med et skarpt blad og en spids spids. Det er et must-have i ethvert køkken og har mange anvendelsesmuligheder. Skæreknivens navn kommer af det, den gør - skærer/skræller de yderste lag af frugt eller grøntsager.

Hvad kan jeg bruge en skrællekniv til?

Skæreknive er meget alsidige grøntsagsknive, som kan være nyttige til en række kulinariske opgaver som f.eks:

  • skrælning af frugt og grøntsager, udtagning af jordbær
  • skrælle og skære tomater (tomatknive)
  • udkerning: Fjernelse af kerner eller andre hårde, kødfulde, uønskede ting fra frugter. Selv om der findes specifikke instrumenter til udkerning, er det nemt at bruge vores skrællekniv til det.
  • skære et snit eller andre mønstre i overfladen af brød- og wienerdej før bagning for at forhindre, at den revner
  • hakke og skære i tern: Det er lettere at skære mindre dele som skalotteløg eller hvidløg med en lille urtekniv.
  • trimning: Skæreknivens fingerfærdighed er ideel til opgaver som at trimme blade og stilke fra gulerødder eller selleri og fjerne fedt, ekstra knogler eller sener fra kylling eller skaldyr
  • udtagning af rejer

For bedre tilberedning af frugt og grøntsager kan du også tjekke vores grøntsagsrivejern samt mandolinjern og skrællere.

Hvordan vælger jeg den bedste skrællekniv?

Når du skal købe en urtekniv til dit køkken, bør du holde øje med følgende:

  • behagelig bladlængde: Hvis du har en lille hånd, foretrækker du en mindre klinge for at kunne håndtere den godt. De fleste skrælleknive er mellem 8 cm og 16 cm lange.
  • god skarphed på bladet: Det er afgørende at overveje bladets skarphed og lette vedligeholdelse, når man vælger de bedste skrælleknive. Du bør også slibe kniven regelmæssigt.
  • behageligt greb: En skrællekniv bruges til præcise kulinariske opgaver, så for at få den bedste kontrol skal du sørge for, at den ligger godt i hånden.

På Kulina tilbyder vi de bedste skrælleknive, grøntsagsknive og tomatknive fra anerkendte producenter som Eva Solo, Victorinox og Wüsthof, i forskellige størrelser og materialer.

Hvordan passer man på sin skrællekniv?

Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din urtekniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt