Skrælle knive
6 items total
Skrælleknive - dine små praktiske hjælpere
Hvad kan man bruge en skrællekniv til?
Skrællere gør præcis, hvad deres navn antyder: de fjerner skrællen eller skræller frugt og grøntsager. De har en kort, ufleksibel, let buet klinge med æggen på indersiden af buen
Hvad kendetegner en god skrællekniv?
- De fleste skrælleknive bruges mest til at skrælle frugt og grøntsager, og derfor skal de være ret skarpe.
- For at undgå at glide og skære sig i hånden, skal håndtaget være ergonomisk, og valget af det bedste materiale skal overvejes nøje for at sikre kontrol over kniven, mens du bruger den.
- Et materiale lavet af kulstofstål eller noget lignende er det ideelle materiale, da det holder skæret godt, er nemt at slibe med en våd sten og er nemt at slibe med en stålstang.
Hvad er forskellen på en urtekniv og en skrællekniv?
Selvom begge knive er små og kan være til stor nytte, når man arbejder med grøntsager, er der nogle forskelle mellem de to typer knive:
- Skrælleknive har ofte en bladlængde på 5 til 10 centimeter, mens skrælleknive typisk har en bladlængde på 7,5 til 12,5 centimeter.
- Skrælleknive har buede, fuglenæbede bladkanter, der er perfekte til at lave smukke garniturer, mens skrælleknive har lige, dobbelt affasede kanter.
- Skrælleknive bruges mest til at skrælle frugt og grøntsager, mens urteknive også bruges til at udkerne frugt og hakke små ting.
For bedre tilberedning af frugt og grøntsager kan du også tjekke vores grøntsagsrivejern samt mandolinjern og skrællere.
Hvordan passer man på sin skrællekniv?
Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din skrællekniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:
- knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
- hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
- for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
- opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
- slib din kniv regelmæssigt