Sovseskåle

5 items total
Sauceskål PEACOCK 20 ml, 8 cm, uregelmæssig form, MIJ MIJC1829
Uregelmæssig sovseskål SAND FADE MIJ 8 cm 20 ml
47 kr
MIJC0679
Sauceskål RIDGED INDIGO 20 ml, blå, keramik, MIJ MIJC2284
Sovseskål RIDGED ALABASTER 9 cm, 20 ml, MIJ
37 kr
MIJC2267
Sauceskål GREEN FADE 8 cm, 20 ml, MIJ
47 kr
MIJC4007

Sovseskåle og sovsekander - små retter, der gør en forskel

Hvad er en sovseskål?

En sovseskål er en lille skål, der ofte bruges til at servere saucer og dip i. De fås normalt i forskellige størrelser og former og er fremstillet af keramik eller porcelæn. De bruges typisk på restauranter, caféer og i husholdninger til at servere ketchup, sennep, sojasauce, salsa og andre dip eller saucer til hovedretter.

Saucekander er små kander med hank, der bruges til at servere varme eller kolde saucer. De er som regel lavet af porcelæn, og moderne sovsekander kan også være lavet af rustfrit stål.

På Kulina finder du også saucebåde eller saucières - lave kander med hank og en bådlignende form, som sauce eller sovs serveres i. De er meget elegante og bruges normalt ved formelle lejligheder. Du kan bruge en sovseskål med en serveringsske.

Og hvis du er på udkig efter en anden type fad, så tjek vores serveringsskåle, mælkekander og fade til servering af snacks.

Hvorfor har du brug for sauce til din ret?

En sauce er en flydende eller halvflydende blanding, der enten serveres sammen med maden eller tilsættes den, mens den tilberedes. Saucer tilfører smag og fugt til retten, forbedrer måltidets tekstur og får din tallerken til at se bedre ud.

Hvad er de forskellige typer af saucer?

Der findes flere typer saucer, som hver især har en særlig smag, konsistens og ingredienser. Følgende er et par af de mest populære saucekategorier:

  • Tomatbaserede saucer: Disse omfatter pastasauce, pizzasauce og marinara-sauce og er primært lavet med tomater som ingrediens.
  • Flødebaserede saucer som Alfredo, bechamel og ostesauce fremstilles med fløde, mælk eller andre mejeriingredienser.
  • Saucer baseret på sovs: De fremstilles med mel og kødfedt og omfatter oksesovs, svinesovs, kyllingesovs og kalkunsovs.
  • Pestobaserede saucer som rucola-, soltørret tomat- og basilikumpesto er lavet af friske krydderurter, ost, nødder og hvidløg.
  • Varme saucer: De omfatter Sriracha-sauce, Tabasco-sauce og habanero-sauce og fremstilles af chilipeber.
  • Sojabaserede saucer: Teriyakisauce, hoisinsauce og soja-ingefærsauce er eksempler på sojabaserede saucer, der er fremstillet af soja.
  • Frugtbaserede saucer: Mangosauce, æblesauce og tranebærsauce er et par eksempler på disse saucer, der er frugtbaserede.
  • Hollandaise-baserede saucer, såsom hollandaise, bearnaise og mayonnaise, fremstilles ved hjælp af æg og smør.

I sidste ende findes der flere forskellige slags saucer, som hver især har deres egen smag og anvendelse. Dine specifikke behov og den mad, du laver, vil afgøre, hvilken slags sauce du vælger, og du vil finde den rigtige sovseskål i Kulina. Vi tilbyder sovsekander og skåle fra anerkendte mærker som MIJ.