spækkniv
Spækknive - skærer nemt dine kødstykker i skiver
Hvad er en spækkekniv?
En spækkekniv, også kaldet "slicing knife", er en tynd, glat kniv med fremragende skærekvalitet og et spidst blad på 17 cm. Dette er den perfekte kniv til:
- udskæring af rødt kød eller fjerkræ
- finskæring af rå eller tilberedte fileter
- skære skiver med en jævn tykkelse
- spæk
På Kulina finder du professionelle spækhøkerknive fra Zwilling, Wusthof eller WMFfremstillet af holdbart rustfrit stål af høj kvalitet.
Hvordan laver man spæk?
Spæk er en kulinarisk teknik, der bruges til at tilberede store stykker kød. Det indebærer at flette lange strimler af fedt ind i kødet ved hjælp af en særlig kniv, der kaldes enspækkniv. Takket være landingen smelter fedtet under tilberedningen, og stegen eller ribbenene bliver fugtigere, blødere og mere smagfulde.
Når du har skåret fedtstriberne af, skal du lægge spækket i fryseren, før du begynder at spække - striberne bliver nemmere at stikke ind i kødet, når de er størknet.
Hvordan passer man på sin spækkekniv?
Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din spækhøker til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:
- knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
- hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
- for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
- opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
- slib din kniv regelmæssigt med en knivsliber
Hvis du ofte tilbereder kød i dit køkken, kan du også se vores udvalg af udbenings- og fileteringsknive.