En velsmagende bøf starter med kvalitetskød. Gå efter modnet oksekød, helst fra en højrebsbøf eller mørbradbøf. Det er vigtigt med den såkaldte marmorering, det tynde fedtlag mellem muskelfibrene, som sikrer saftighed og smag. Skær kødet ud med en skarp kniv i 2,5 - 4 cm høje skiver.
Tag kødet ud af køleskabet, og lad det hvile ved stuetemperatur i ca. 30 minutter til en time, før du bager det. Det sikrer en jævn bruning.
Den perfekte bøf skal have en virkelig høj temperatur .Pan Så forvarm på høj varme, indtil det begynder at ryge, det kan tage 5 - 10 minutter, endnu længere for støbejernspander. Sørg for, at kødet er rigtig varmt, før du lægger det på panden. Det er den eneste måde, hvorpå kødet ikke vil klæbe til panden og danne en karakteristisk skorpe.
Pas på boosteren
Selvom du kan være fristet til at bruge boosteren på en induktionskogeplade for at spare tid, skal du lade være med at bruge den denne gang. Panden har brug for en høj temperatur, men hvis du bruger en booster, risikerer du at hæve temperaturen så hurtigt, at den overopheder og forårsager uoprettelig skade. Desuden kan turboopvarmning resultere i ujævn varmefordeling og dermed en ujævnt tilberedt bøf.