teskeer

1 items total
Teske MAGNUM 13 cm, sølv, rustfrit stål, Stelton
117 kr
SN14509

Teskeer - perfekte redskaber til din te og kaffe

Hvad er en teske, og hvad kan jeg bruge den til?

En teske er en bestemt slags bestik, der er beregnet til at indtage små mængder mad samt til at røre og afmåle små mængder af stoffer. Normalt er den større end en dessertske og mindre end en spiseske.

En teske har typisk en lille, lav skål og et langt skaft, omkring 11 til 17 cm. Den er almindeligvis lavet af stål, porcelæn eller rustfrit stål og fås i en række forskellige designs og stilarter.

Der er utallige anvendelsesmuligheder for teskeer i køkken og spiseområde. De kan bruges til at røre i te eller kaffe, måle sukker, krydderier og andre ingredienser til bagning og madlavning eller til at servere små portioner yoghurt, is eller suppe.

Teskeer er et nødvendigt stykke udstyr i ethvert køkken eller spiseområde, og de købes ofte i sæt eller i spisesæt med andet bestik som bordknive, bordgafler.

Hvilke typer teskeer findes der i butikken Kulina?

Afhængigt af brug og design findes der mange forskellige teskeer på vores hjemmeside. Her er nogle typiske teske-designs, du vil støde på:

  • Standard teske: Denne type teske er den mest populære og bruges til at røre i te eller kaffe samt til at måle små mængder af materialer til bagning og madlavning.
  • Dessertske: Desserter spises normalt med denne særlige ske. Den har ofte et langt skaft og en oval eller cirkulær kumme.
  • Honningskeer: Det er små skeer, der indeholder en vis mængde honning. De er lavet til at blive rørt rundt i varme drikke som te eller kaffe.
  • Espressoske: Dette er en lille, smal teske, som bruges til at røre i og drikke espresso med.
  • Sukkerske: En sukkerske er en lille teske, som bruges til at servere og blande sukker. Den har ofte en dekorativ skål.

Hvad er forskellen på en spiseskefuld og en teskefuld, når man bager?

Udover at blive brugt til at spise, servere eller røre i, er en spiseskeen populær måleenhed, der ofte bruges til at måle portioner af ingredienser i madlavning og bagning. Den er naturligvis større end en teske, og forskellen mellem deres volumen er mere eller mindre tredobbelt, så hvis en spiseskefuld er 10 g mel, rummer teskeen 3, mens en spiseskefuld rummer 15 g vand eller mælk, rummer en teske 5 g.