Udbeningsknive

1 items total
Udbeningskniv CLASSIC 14 cm, Wüsthof
724 kr
WU4602

Udbenerknive - præcis hvad du har brug for til udbening af dit kød

Hvad er en udbenerkniv?

En udbenerkniv er en type køkkenkniv med et langt, tyndt, fleksibelt blad med en skarp spids. Den bruges til at udbene stykker af kød, fisk og fjerkræ og til at fjerne skind fra kød og fisk. Udbenerknive skal være ekstremt skarpe, og jo længere de holder sig skarpe, jo mere holdbare er de.

Hvordan plejer jeg min udbenerkniv?

På trods af at de fleste udbenerknive er lavet af rustfrit stål, som er rimeligt modstandsdygtigt over for rust, kan vand stadig påvirke bladet eller træhåndtagene. Derfor er det tilrådeligt at rengøre og tørre dine udbenerknive i hånden med det samme efter brug, ligesom du bør gøre med de fleste af dine køkkenknive. Du bør også opbevare din kniv ordentligt efter rengøringen ved at lægge den i en knivblok eller på et magnetisk stativ bagefter.

Hvordan holder jeg en udbenerkniv skarp?

For at bevare skarpheden på din udbenerknivs blad skal du huske to ting.

  • brug af knivvenligt skærebræt der ikke sløver din kniv. Et skærebræt af træ eller bambus eller et skærebræt af plast af høj kvalitet er det bedste valg, og du finder dem i Kulina
  • skær din udbenerkniv regelmæssigt. Du kan slibe det ikke-tandede blad ved hjælp af en knivsliber, der fås i Kulina
  • læg aldrig en udbenerkniv i en opvaskemaskine. Skyl klingen i varmt sæbevand, kør en blød klud hen over kanten, og tør den med det samme

Hvad adskiller en filetkniv fra en udbenerkniv?

Fileteringsknive er kendt for deres fleksibilitet og knivskarpe blade, og de er designet til at skære fisk og fjerne ben. Udbenerknive er et bedre valg til hårdere kød som svinekød, oksekød eller kylling.

I vores onlinebutik kan du få førsteklasses udbeningsknive fra producenter som F. DIKCK, Wusthof, og Dellinger. Hvis du tilbereder meget kød i dit køkken, bør du se på nogle af vores mere robuste knive, herunder slagter- og kløveknive, og læse vores shoppingguide om køkkenknive her.