Universal stegepander

2 items total
Universalpande MOMENTS 26 cm, elfenbenshvid, støbejern, Fissler FS064300261000
Universalpande MOMENTS 24 cm, elfenbenshvid, støbejern, Fissler FS064300241000

Stegepander - hvad er de bedste pander at stege i?

Stegepander er et must-have i ethvert køkken. De mest almindelige typer stegepander er aluminiums-, rustfrit stål-, kobber- eller støbejernspander. Hvert af materialerne har sine egne egenskaber og fordele, som du kan læse nedenfor eller i vores komplette guide om pander her.

Hvad er de bedste stegepander, og hvilken type mad egner de sig til?

  • stegepander i rustfrit stål: til næsten alle typer mad, som du vil stege, brune eller svitse, de er praktisk talt uforgængelige, og materialet giver en fremragende varmefordeling
  • aluminiumspander er bedst til at stege enkelte portioner kød, bøffer, burgere eller stege æg. Aluminiumspander er lette og meget gode til at fordele varmen, men husk, at de ikke holder særlig godt på varmen, så når du tilsætter mad til den varme pande, vil temperaturen svinge
  • støbejernspander er de bedste til bøffer, men også til stegning og brænding af forskellige typer mad. Alligevel skal du huske ikke at bruge dem til fødevarer som tomater og andre sure ingredienser, sarte fisk, æg eller klæbrige desserter
  • kobberpander opvarmes og afkøles hurtigt, de ser smukke ud og er en flot dekoration i ethvert køkken, de er perfekte til madlavning, der kræver jævn varme og præcis temperaturkontrol (til fisk, saucer eller søde sager som karamel), men de bør ikke bruges sammen med sure ingredienser som citronsaft, vin eller tomater

At købe den rigtige stegepande afhænger også af, hvilken slags mad du plejer at stege, hvilken slags komfur du bruger, og hvor mange mennesker du plejer at lave mad til. Du kan også se vores udvalg af woks og grillpander.

Er non-stick pander gode til stegning, og hvorfor hader professionelle kokke dem?

Non-stick pander er meget behagelige og nemme at bruge, og mange mennesker elsker at bruge dem til alle mulige kulinariske opgaver, herunder stegning, bruning eller stuvning. Man skal dog være opmærksom på, at de som regel er meget sarte, og at det er let at ødelægge non-stick-belægningen ved at bruge de forkerte køkkenredskaber eller for stærke, slibende kemikalier. Det er grunden til, at professionelle kokke ikke bruger dem i professionelle køkkener eller på restauranter, hvor man bruger stegepander hele tiden.

Alligevel er non-stick-pander gode redskaber at bruge derhjemme, og kombinationen af rustfrit stål og non-stick-funktionalitet er perfekt til alle typer hjemmekokke, også nybegyndere. Brug dine non-stick pander, især til æggeretter, grøntsager, fjerkræ og sarte fisk.

Hvor ofte skal man udskifte non-stick pander?

Ifølge nogle generelle regler bør du udskifte dem cirka hvert femte år, men du er nødt til at se på din pande fra tid til anden, og hvis du opdager, at den er skæv, ridset eller misfarvet, bør du stoppe med at bruge den med det samme.

Hvilke stegepander er de bedste?

På Kulina finder du en masse pålidelige stegepander af høj kvalitet fra kendte producenter som Zwilling, Fiskars, Fisslerwoll eller WMF. Valget afhænger af, hvilket materiale du foretrækker, og hvor mange penge du vil investere i din pande. Vælg Tefal hvis du er på udkig efter en billig non-stick stegepande, eller gå efter de Buyer hvis du har råd til en førsteklasses pande fra en legendarisk fransk producent.

Hvordan passer man på sine stegepander?

Hvis du har investeret penge i en stegepande af god kvalitet, bør du pleje den på en passende måde, der sikrer, at den kan bruges længe og sundt. Hvordan vedligeholder man sin stegepande? Følg disse enkle regler for at få glæde af dine pander i lang tid:

  • brug kun silikone-redskaber på dine non-stick-pander,
  • vask altid dine pander i hånden, brug ikke stærke rengøringsmidler eller skrubber,
  • tør dine pander straks efter, at du har vasket dem,
  • undgå store temperaturændringer (sæt aldrig en varm gryde under koldt vand),
  • prøv at undgå sure fødevarer og aerosolspray til madlavning,
  • smør din pande med et tyndt lag olie, når du har tørret den,
  • opbevar dine pander korrekt