Wok

7 items total

Wok - hvad er en wok, og hvordan ser den ud?

Wok er en dyb, rundbundet stegepande, der typisk bruges i kinesisk madlavning. Formen gør den til en perfekt pande til stir-frying (en teknik, hvor man steger kød eller grøntsager hurtigt ved høj varme under kraftig omrøring). Wokken er formet som en skål med tynde vægge. En rund bund koncentrerer varmen, hvilket gør madlavningen hurtig med relativt lidt olie.

Wokken har et langt håndtag, som gør det nemt at flytte gryden og ryste ingredienserne på samme tid. Normalt har wokken også et lille håndtag på den modsatte side, som gør det nemt at flytte gryden fra komfuret til køkkenbordet eller til bordet.

Hvad bruges en wok til? Hvad kan man lave i en wok?

Hvis du spekulerer på, om du har brug for en wok, og om den kun er egnet til retter i kinesisk stil, vil vi gerne forsikre dig om, at det unikke design af en traditionel wok også gør den egnet til forskellige kulinariske opgaver som f.eks:

  • stegning under omrøring
  • friturestegning (når den er fyldt med olie)
  • dampning af grøntsager eller fisk og skaldyr (ved brug med specialindsats)
  • koge mad (ris osv.) eller koge suppe (når den er fyldt med vand)

Er wok bedre end en almindelig stegepande?

Det er bedre at bruge en wok, hvis du vil wokstege dine ingredienser. Det giver dig mulighed for at vende maden konstant og forkorte tilberedningstiden, hvilket koncentrerer smagen. Magien bag at tilberede mad i en wok er høj temperatur, så sørg altid for at forvarme din wok på middel varme, før du går i gang. En wok giver kortere tilberedningstid, den passer til mere mad og giver dig mulighed for at tilberede retter med lidt olie, men det kræver flere færdigheder end en almindelig flad stegepande.

Kan man bruge en wok på et elektrisk komfur?

Hvis du vil bruge wok på et elektrisk komfur, skal du vælge en wok med flad bund (ikke en med rund bund, som kræver en wokring). Du skal dog huske, at wok med flad bund kan ridse glasoverfladen på et komfur, så vær forsigtig.

På Kulina tilbyder vi forskellige typer wok. De fleste af dem har non-stick-overflader, og nogle er endda hærdet med titanium (se woks fra Woll ). Nogle er også velegnede til induktion, og hvis du er på udkig efter en kvalitetswok i jern, skal du vælge wok efter mærke de Buyer mærke. Du kan også se de bedst sælgende woks her eller læse vores komplette guide til køb af en pande.